Main menu

Glasvezel Stappenplan

Moet je overstappen op glasvezelinternet? Gebruik het Glasvezel Stappenplan, stel jezelf de volgende vragen en kom te weten of glasvezelinternet inderdaad iets voor jou is.

Voor je een keuze gaat maken kun je deze vragen proberen te beantwoorden:
Vraag 1: Wat betaal ik nu voor mijn internet?
Vraag 2: Wat doe ik met mijn internetaansluiting?
Vraag 3: Wat wil ik betalen voor internet?

Vraag 1Wat betaal je op dit moment voor je internetaansluiting? Deze tarieven variƫren tussen 9,95 euro en 50,00 euro per maand en in sommige gevallen is dit zelfs nog duurder. Als je op je factuur kijkt weet je hoeveel je betaalt. Let daarbij ook op wat je voor deze prijs krijgt. Dus wat is je snelheid voor downloaden en uploaden. Krijg je e-mailboxen? Wat is de service? Heb je een gratis modem in bruikleen? Een eigen website en meer? De prijs en al de bovengenoemde punten kun je dan vergelijken met een pakket van een glasvezel internetprovider.
Vraag 2Wat doe je allemaal met je internetverbinding? En wat kan je wel of niet doen met dit abonnement? Gebruik je de computer alleen om te surfen en mailen? Dan heb je geen razendsnel internet nodig. Het kan ook zo zijn dat je op dit moment geen gebruik kan maken van interactieve TV in High Definition en zou je dit wel graag willen. De internetsnelheid wordt daarom belangrijk als je online of interactieve TV wilt kijken, of films en TV series wilt downloaden. Daarnaast is extra snelheid noodzakelijk als je naast films ook veel foto’s, video’s en dergelijke download. Bij het delen van foto’s in hoge resolutie met familie, vrienden en kennissen is een snelle uploadsnelheid noodzakelijk. Ook als je zelf een server beheert en hier regelmatig data naar toestuurt. Als je een Playstation of XBox hebt wil je natuurlijk op een betrouwbare lijn met lage ping kunnen gamen met anderen. Daarvoor is een goede downloadsnelheid van belang, echter geldt dit ook voor je uploadsnelheid. In dit geval is glasvezel zeker een goed alternatief om je huidige maar ook je toekomstige internetgedrag te onderhouden. Met glasvezel ben je namelijk voorbereid op toekomstige diensten zoals bijvoorbeeld 3D Televisie. Echter als je enige bezigheid slechts een paar uur week surfen en mailen is dan zal de kostprijs belangrijker zijn en kun je ADSL en glasvezel vergelijken op basis van prijs. Je bent dan beter af met de goedkoopste provider, zoals ook met elektriciteit is het zo dat een internetverbinding hetzelfde is ongeacht met welke partij je in zee gaat. Alleen wil je bij internet wel een goede modem en een betrouwbare verbinding zonder storingen. Daarom is het vergelijkingsproces iets gemakkelijker.
Vraag 3Wat wil ik betalen voor internet? Het kan zo zijn dat je niet veel wilt betalen voor internet. Een gemiddeld alles-in-1 pakket kost zo een 35 tot 50 euro, en geldt voor zowel ADSL/kabel of glasvezel internet. Daarom zou je ook kunnen kijken naar de diensten die bij een pakket worden aangeboden. In de toekomst zal glasvezel de standaard worden voor internetverbindingen en loont het zeker de moeite om nu al die stap te maken en over te stappen op glasvezel. Zo kun je nu al het maximale halen uit wat een glasvezel internetaansluiting je kan bieden.

Laatste nieuwsitems